top of page

Dorias minnesfond

TILL MINNE AV
TILL MINNE AV
danspedagogen-doria-york_svartvit.png

Doria York var aktiv som danspedagog i Luleå och länet i 50 år. 25 år av dem arbetade hon hos oss på Luleå Rytmik & Balettförening.  Många barn och vuxna har drillats på Dorias danskurser genom åren. Doria hade alltid glimten i ögat och förmågan att se och bekräfta alla sina elever.

Doria avled 25 september 2010 i en ålder av 88 år. Det var cancern som till slut tog hennes liv. I samband med hennes bortgång beslutade styrelsen på initiativ av Lotta Styvén, Dorias dotter att instifta en stipendiefond till Dorias minne.

Stipendiet har till uppgift att stödja/främja enskilda dansare och lärare i Luleå Rytmik & Balettförening. Kriterierna för att var aktuell som stipendiat är att man som danselev/lärare visat engagemang och talang och verkat som en bra förebild för andra dansare/lärare, samt vara av betydelse för föreningens utveckling.

Stipendiaten utses av en kommitté som består av styrelsemedlem, verksamhetsledare och utsedd lärare.  Stipendiet består av 1000 kr och ett inramat diplom med motiveringen till varför man fått stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med föreningens föreställningar i slutet av vårterminen.

Vill du ge en gåva till Dorias minnesfond gör du det via bankgiro 439-2700
Stipendiat 2022

Gloria Nordsvan

”Årets stipendiat är en motiverad, ihärdig och kreativ person som alltid strävar efter förbättring. Hon är en vänlig själ som utstrålar så mycket snällhet. Denna tjej lyser upp i mängden och inspirerar alla runtomkring henne. Det är en tjej som på alla dansklasser jobbar jättehårt och som utvecklats otroligt mycket på kort tid. När hon dansar känns det självklart, dans är en del av henne och är något hon alltid kommer bära med sig.

 

För denna tjej är dansen mer än en hobby, det är ett yrkesval och en livsstil - hon så gott som bor på Dansmagasinet. Hennes höga ambitioner har tagit henne till vidare studier till professionell dansare. Snart är hon på väg på nya äventyr och vi hoppas att hon i framtiden hittar tillbaka till oss.

Hon kommer alltid vara vår stjärna!"

bild3.jpg
bottom of page