Dorias minnesfond

TILL MINNE AV
TILL MINNE AV
danspedagogen-doria-york_svartvit.png

Doria York var aktiv som danspedagog i Luleå och länet i 50 år. 25 år av dem arbetade hon hos oss på Luleå Rytmik & Balettförening.  Många barn och vuxna har drillats på Dorias danskurser genom åren. Doria hade alltid glimten i ögat och förmågan att se och bekräfta alla sina elever.

Doria avled 25 september 2010 i en ålder av 88 år. Det var cancern som till slut tog hennes liv. I samband med hennes bortgång beslutade styrelsen på initiativ av Lotta Styvén, Dorias dotter att instifta en stipendiefond till Dorias minne.

Stipendiet har till uppgift att stödja/främja enskilda dansare och lärare i Luleå Rytmik & Balettförening. Kriterierna för att var aktuell som stipendiat är att man som danselev/lärare visat engagemang och talang och verkat som en bra förebild för andra dansare/lärare, samt vara av betydelse för föreningens utveckling.

Stipendiaten utses av en kommitté som består av styrelsemedlem, verksamhetsledare och utsedd lärare.  Stipendiet består av 1000 kr och ett inramat diplom med motiveringen till varför man fått stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med föreningens föreställningar i slutet av vårterminen.

Vill du ge en gåva till Dorias minnesfond gör du det via bankgiro 439-2700
Stipendiat 2019

Jenny Jungebro

”Årets stipendiat har ett engagemang utöver det vanliga. Ett hjärta som rymmer allt och alla i hennes närhet. Hon är seriös, genuin, ödmjuk och uppmärksam inte bara i sin roll som lärare utan också som vän. I danssalen uppmärksammar hon alla, oavsett nivå och ålder. Hon peppar sina elever både i och utanför danssalen och är mån om att alla runt omkring henne mår bra. Hon ställer alltid upp för alla och ger alltid det lilla extra till sina elever och hjälper dem att nå sina mål.

 

Hon har en god blick över helheten, över vad som ger dansglädje och framgång. Hon är även mån om att själv fortsätta utvecklas som danslärare, för att kunna utveckla sina elever och förening på allra bästa sätt. Sist men inte minst är hon en otroligt talangfull dansare, en fantastisk förebild och representant för Luleå Rytmik & Balettförening. Vi hoppas vi får förmånen att ha dig kvar hos oss under många år framöver."

jenny.JPG