Luleå Rytmik & Balettförening
Norra Strandgatan 1
972 39 LULEÅ

Tel:0920-174 59
Epost:info@lulearytmik.se
www.lulearytmik.se

Besökstider kontoret
Måndag-torsdag kl 09-15, Lunch kl 12-13
Fredag kl 09-14, Lunch kl 12-13

Telefontider kontoret
Telefontid  kl. 10.00-12.00 måndag-torsdag.

Till minne av Doria

Doria York var aktiv som danspedagog i Luleå och länet i 50 år. 25 år av dem arbetade hon hos oss på Luleå Rytmik & Balettförening.  Många barn och vuxna har drillats på Dorias danskurser genom åren. Doria hade alltid glimten i ögat och förmågan att se och bekräfta alla sina elever.

Doria avled 25 september 2010 i en ålder av 88 år. Det var cancern som till slut tog hennes liv. I samband med hennes bortgång beslutade styrelsen på initiativ av Lotta Styvén, Dorias dotter att instifta en stipendiefond till Dorias minne.

Stipendiet har till uppgift att stödja/främja enskilda dansare och lärare i Luleå Rytmik & Balettförening. Kriterierna för att var aktuell som stipendiat är att man som danselev/lärare visat engagemang och talang och verkat som en bra förebild för andra dansare/lärare, samt vara av betydelse för föreningens utveckling.

Stipendiaten utses av en kommitté som består av styrelsemedlem, verksamhetsledare och utsedd lärare.  Stipendiet består av 1000 kr och ett inramat diplom med motiveringen till varför man fått stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med föreningens föreställningar i slutet av vårterminen.

Vill du ge en gåva till Dorias minnesfond gör du det via bankgiro 439-2700.

Lina

Stipendiat 2018

Lina Börlin – 2018 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:

”Med stort engagemang, fokuserat arbete och höga ambitioner har årets stipendiat redan kommit långt inom dansen. Din förmåga att dansa med både styrka och smidighet i kombination med en otrolig musikalitet genomsyrar allt du levererar. Du är en intressant dansare eftersom du behärskar flera olika dansgengrer. Du arbetar alltid dynamiskt och förvaltar all musik i din kropp på ett expressivt och estetiskt sätt.

Du har dansat i Luleå Rytmik och Balettförening sedan barnsben och sällan missat någon danslektion. Du har bevisat att man kommer långt med enträget arbete och lyhördhet. Dessutom är du en schysst kompis som är mycket trevlig att ha i sin närhet. Vi gläds åt att fler nu kommer få möjlighet att se dig dansa, och vi känner att du kommer fortsätta representera Luleå Rytmik och Balettförening på allra bästa sätt. Du berör och gör oss stolta.”

Stipendiat 2017

Maria Östberg – 2017 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:

”Som liten talangfull danselev tränade du flera timmar varje vecka under många år. Du utvecklades till en mogen, teknisk dansare inom dansens olika genrer. Du har sedan gått vidare till en roll med ansvar, helhetssyn och utveckling av yngre förmågor i dansens värld.

Du visar ett stort engagemang i allt du tar dig an, du ställer upp och är en person att lita på och räkna med. Genom ditt professionella arbetssätt har du uppvisat stabila resultat genom alla år. I dig ser vi både erfarenhet och ödmjukhet i en och samma person. Du utstrålar ett lugn och en trygghet för både barn och vuxna som har förmånen att arbeta och dansa med dig.

Eftersom Doria var en av dina första danslärare har du sedan barnsben fått uppleva att dans är mer än en hobby – det är en livsstil. Som tur är för Luleå Rytmik & Balett förening, så ingår dans i ditt liv och du i vår dansverksamhet!

Vi hoppas och önskar få fortsätta samarbeta med dig i många långa år framöver. Allt i en inspirerande Doria York anda.”

Stipendiat 2016

Elin Rönnqvist. – 2016 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:

”Med hårt arbete, disciplin och mycket vilja visar denna stipendiat att det är möjligt att nå sina mål.

Din resa inom dansen är unik och vi har med nöje följt din fantastiska utveckling som dansare. Från att ha dansat någon lektion i veckan till att dansa tolv lektioner i veckan gav resultat. Du utbildade dig till professionell dansare på Balettakademin i Göteborg.

Du ger alltid 100 % på lektionerna och peppar alla andra att göra detsamma. Med din talang och känsla för dansen, din positiva inställning och ditt härliga humör inspirerar du alla i din närhet. Du sprider glädje som smittar av sig. Det är ingen tvekan om att du älskar dansen och den kärleken är besvarad, dansen älskar dig också!

Med din ödmjukhet och professionella inställning är du en förebild och en självklar stipendiat.”

Stipendiat 2015

Amanda Fahller. – 2015 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:

”Hon började dansa hos Luleå Rytmik & Balettförening när hon var nio år. Idag dansar hon olika stilar, flera timmar i veckan. Hon jobbar hårt och fokuserat med tekniken, men har samtidigt alltid med sig det konstnärliga uttrycket. Hennes stil och personliga uttryck sticker ut och hon fyller rörelsen med mening och innehåll. Med hennes ödmjukhet och professionella inställning är hon en förebild.

Förutom dansen är hon också en fantastisk illustratör och har tecknat bilder till många av våra föreställningar.
Till hösten lämnar hon oss för London, för vidare studier till professionell dansare.

Vi önskar dig all lycka i framtiden och blir inte förvånade om vi ser dig på en internationell dansscen i framtiden, i sann Doria York anda.

Luleå 9 maj 2015″

Stipendiat 2014

Anastasiya Klyuchko. – 2014 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:
”2011 började hon dansa hos oss här på Luleå Rytmik & Balettförening. Sedan dess har vi med nöje följt hennes fantastiska utveckling som dansare. Med sin målmedvetenhet och disciplin visar hon att allt är möjligt. Hon är mycket seriös och engagerad och gör alltid sitt yttersta, en förebild och inspiration för andra elever.

Förutom sitt eget dansande har hon stått för idé och manus till dansföreställningen ”Snödrottningen”. I denna har hon gått in med själ och hjärta i alla delar som rört föreställningen.
Förutom koreografi har hon även stått för ljud- och ljussättning, kostym och rekvisita på ett mycket professionellt sätt. Hon har engagerat föreningens elever och spridit lusten till att skapa dans!

Vi är övertygade om att hennes brinnande intresse för dansen kommer att ge ringar på vattnet i sann Doria York anda.

Luleå 10 maj 2014″

Stipendiat 2013

Josefine Juto. – 2013 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:
”Vi på Luleå Rytmik och Balettförening har följ hela hennes fantastiska utveckling. Från seriös barndansare – till att bli en av de elever som praktiskt taget bor på Dansmagasinet och nu kan vi stolta även presentera henne om danslärare hos oss.

I dansen har hon en mjukhet och följsamhet, samtidigt som hon även behärskar hårdare och explosivare koreografier. Hon är ambitiös och tränar mycket målmedvetet. Det syns att hon älskar dansen. I alla sammanhang utstrålar och förmedlar hon äkta känslor och naturlig kärlek till dansen. En dansglädje som sprider sig i hennes närhet.

Med sin framåtanda, ödmjukhet och sitt fina sätt mot övriga i gruppen har hon blivit/är hon en självklar stipendiat. Vi önskar henne all lycka i framtiden och blir inte förvånade om vi ser henne som dansare på landets dansscener eller som pedagog eller kanske som diplomat! Oavsett om du väljer dansen som yrke eller inte, kommer du alltid att bära den inom dig i sann Doria York anda.

Luleå den 25 maj 2013″

Stipendiat 2012

Ulrika Sellin-Levander – 2012 år Dorias Minnesfond Stipendiat.

Motivering:
”Redan som liten tjej inspirerades hon av Doria Yorks dansglädje och kunskap. Detta har kommit att avspeglas i många av hennes koreografier, som ofta har inslag av och inspirerats av just showdansen. Hennes  långa erfarenhet inom dansen, både som danselev och danslärare, har alltid visat på ett stort engagemang och ett arbetssätt som präglas av ordning och reda.

Hon är en fantastisk förebild för våra elever och lärare. Hennes intresse för lärande inom dansen är ett gott exempel på att vi alla kan fortsätta att utvecklas.

Vi hoppas att din kärlek till dansen och tro på varje elevs möjlighet till utveckling ska fortsätta generera dansglädje hos Luleå Rytmik & Balettförening även i framtiden.

Allt i fotspåren av Doria York.”

Sök